Кадър Нова В ГЕРБ са притеснени от увеличаващата се власт на

...
Кадър Нова В ГЕРБ са притеснени от увеличаващата се власт на
Коментари Харесай

Манев, ГЕРБ: Румен Радев овладява всички властови структури

Кадър Нова 

В ГЕРБ са обезпокоени от увеличаващата се власт на президента Румен Радев.

„ ДАР, ДАНС и другите разследващи служби имат законно определение за кого работят. Те работят за страната, за Министерския съвет и неговия ръководител, за президента. Това, че президентът не е имал естествена връзка, са си негови работи. Нека самичък да си направи преценка по какъв начин работи със службите. Тези две служби имат отбраната от това, в случай че някой не може да работи с тях, да бъдат защитени от Конституцията и да не работят за някого ”.

Това съобщи в „ Неделята на NOVA ” политикът от ГЕРБ Маноил Манев.

Според него единственият метод да бъдат освободени шефовете на двете структури е да се съблюдава Законът. Той акцентира, че постовете са мандатни и те могат да бъдат прекъснати при избрани обстановки, които са разказани в Конституцията.

„ В момента в България президентът Румен Радев овладява всички властови структури и организира персонална политика. Винаги има парламент, постоянно има държавно управление, определено от него. Държавността и работата на институциите са преди всичко. Когато едно държавно управление има зад себе си парламент, то не може да бъде наричано нещо по-различно от законно ”, уточни Манев.

„ Законът за СРС-тата е явен - в случай че има подслушване на 32-ма души, то би трябвало да има 32 закононарушения, които да са закрепени като участници, съучастници или подбудители на тези закононарушения. Трябва да се пусне искане за подслушване, наблюдаващите прокурори да пуснат искане до десетки съдии, които да го разрешат. А това позволение би трябвало да бъде изпратено към техническите служби, които да осъществят подслушването ”, изясни Манев.

Относно изявлението на предприемача Илчовски в Комисията по проверка на ръководството на кабинета, Манев счита, че „ един предприемач е посочил персоналните и финансови взаимоотношения с различен предприемач ”.

„ Използваха една висша институция и вътре си развяха всички кирливи ризи. Беше забавно да има скандал, да има говорене. Именно това направи комисията в множеството си съвещания. Две от съвещанията на тази комисия бяха извършени по този начин, че да не участват представители на ГЕРБ напълно съзнателно. Около това се развихри огромният спор. До последно се мъчихме да отвоюваме две неща: институционалността на тази комисия и в случай че тя ще ревизира, това да се случва кардинално и законни ”, съобщи някогашният народен представител от ГЕРБ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР